Passa på att göra en härlig saffranspannkaka när du har risgrynsgröt över. Man kan göra den på färdigköpt "korv-gröt" också om det kniper. Se upp med sockerhalten där bara.
1 påse saffran (0,5 gram)
3 ägg
1 dl russin (gärna gula)
2 krm stött kardemumma
1 dl mald sötmandel (eller färdigköpt mandelmjöl)
1 liter risgrynsgröt
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smörj en ugnssäker form. Jag använder en rektangulär keramikform med måtten 20*28 cm, då tycker jag saffranspannkakan blir lagom tjock.
- Stöt saffran med någon tesked socker i en mortel.
- Vispa upp äggen lätt och blanda ihop alla ingredienser väl.
- Bred ut smeten i den smorda formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter
Servera med vispad grädde och sylt. Traditionellt ska det ju vara salmbärssylt men det funkar med blåbär eller hallon eller vad man gillar bäst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar