söndag 30 oktober 2022

Gulaschsoppa

 8 - 10 portioner

Ett långkok som är värt besväret, rund och fin smak utan chili och vitlök i den här varianten.

  • 2 gula lökar
  • 1 kg benfri högrev (eller annat framtdelskött)
  • 1,5 msk paprikapulver (mild)
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 krm canyennepeppar
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 liter kokande vatten
  • 1 brk finkrossade tomater
  • 2,5 tsk salt
  • 300 g morötter
  • 750 g potatis
  • 1 paprika

servera bröd och gräddfil till.

  1. Finhacka löken och fräs i smör i en stor gryta ( > 5 liter )

  2. Skär köttet i små träningar. 

  3. Tillsätt kryddor och tomatpuré till löken och låt fräsa nån minut.

  4. Tillsätt köttet och blanda runt. Häll på kokande vatten. Koka upp och skumma av. Använd en hålslev och fös skummet mot kanten, lyft bort skummet som har bildats på ytan.
    tillsätt tomater och salt. 
    Koka under lock i ca 90 minuter.

  5. Skala och skär morötter och potatis i små tärningar
    Skär paprikan i små tärningar.
    När köttet känns mört, tillsätt potatis och grönsaker.
    Koka ytterligare 20 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar