fredag 14 april 2023

Pizzasallad

Den här salladen gjorde succé under Påskens familjesammankomst. Blir en rejäl skål som håller sig 10 dagar i kylskåp.

800 g vitkål

400 g morot

1 paprika i valfri färg

DRESSING:

1,5 dl vitvinsvinäger

1 dl olja (ta gärna hälften av vardera oliv och raps)

2 msk socker

2 tsk salt

1 tsk nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Strimla alla grönsaker fint. Jag skär gärna helst för hand utom morot som blir bra att riva grovt. För den som har en mandolin (och vågar använda den) funkar det säkert utmärkt.

Lägg allt strimlat i en stor bunke så det går att blanda runt ordentligt.

Blanda alla ingredienser till dressingen i en liten kastrull. Koka upp och häll över grönsaksstrimlorna. Bland runt väl och ställ kallt. Gör den i förväg, blir godare när den har stått ett par dagar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar