söndag 31 januari 2016

Lax och skaldjursgryta med saffran

4 portioner

1 finhackad gul lök
1 pkt saffran
smör
2 dl torrt vitt vin
3 dl vatten
3 dl grädde
2 fiskbuljongtärningar
400-500 g laxfilé i små kuber, t.ex. ett 4-pack frysta portionsbitar.
250 g broccoli, skiva stammen tunt och dela buketterna i små bitar.
300 g skalade räkor
dill

  • Stek lök och saffran i smör i en kastrull tills löken mjuknar utan att bli brynt.
  • Häll i vin, vatten och grädde. Smula ner fiskbuljongen och låt sjuda 5 minuter utan lock.
  • Lägg i broccolin och koka några minuter till tills den blir lite mjuk
  • Lägg ner laxkuberna och dra kastrullen från värmen. Låt stå med lock på i 5 minuter.
  • Fördela räkorna i portionsskålar och sedan soppan ovanpå. Toppa med färsk dill.
  • Servera med aioli och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar