God att äta som ensamrätt t.ex. men kokt broccoli men kan också serveras som tillbehör till kött/kyckling/fisk.
4 dl arborioris
1 gul lök 2 msk olivolja
(½ pkt saffran om man vill)
2 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
8 dl vatten
2 krm nymalen svartpeppar
2 dl riven parmesan
Skala och finhacka löken.
Frös lök och ris i olivolja ca 3 min.
Tillsätt vin (och saffran)
Lös buljongtärningarna i kokande vatten till buljong.
Späd risotton med lite buljong i taget under omrörning.
Koka ca 20 min, ev utan lock.
Smaka av med peppar.
Rör ner parmesanen
Jag läste en bok om italiensk matlagning (Bill Buford "Hett") och har blivit riktigt sugen på att göra en riktig risotto. Det här ska provas!
SvaraRadera