lördag 9 januari 2010

Potatis & Purjolökssoppa, 8 portioner

2 kg mjölig potatis
3 purjolökar
6 hönsbuljongtärningar (eller grönsaksbuljong för vego)
 
3 tsk timjan
3 liter vatten
2 msk smör eller olja

1. Ansa och skölj purjon. Skär den i skivor. Skala potatisen och skär den i tärningar.

2. Smält smör i en stor kastrull (gärna 10-liters) och stek purjon utan att den tar färg, 5-10 minuter. Lägg i potatisbitarna mot slutet och låt dem fräsa med och bli glansiga av smöret.

3. Krydda med timjan.

4. Lägg i buljongtärningarna och häll på vattnet.

5. Låt det hela koka tills potatisen mosar sig, tar 20-30 min.

6. Vispa i soppan med en visp så att potatisen mosar sig lite.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar