torsdag 16 april 2015

Müssli igen

Min standardfrukost:
Skala ett litet äpple i bitar, dofta över kanel, häll på naturell yoghurt och toppa med den här müsslin.


Blanda direkt i en långpanna:

1 liter grynblandning
1 dl cocosflingor
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1 dl sötmandel
1 tsk salt (eller efter smak)

Blanda 2 dl vatten och 0,75 dl rapsolja och häll över blandningen i pannan. Rör om så att allt blir fuktat och bred ut ordentligt över hela plåten.

Ringla över 1 msk flytande honung.

Rosta i 200 graders ugnsvärme i 13 minuter.

Ta ut plåten och rör om, ringla över 1 msk honung till och låt stå i ugnen 13 minuter till.

Ta ut plåten och tillsätt 1 dl russin eller tranbär. Låt svalna och förvara sen i burk med lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar