torsdag 16 april 2015

Müssli igen

Skala ett litet äpple i bitar, dofta över kanel, häll på naturell yoghurt och toppa med den här müsslin. Har ju skrivit om det förut men nu har jag meckat lite med receptet igen och uteslutit alla nötter. Tror inte att jag är allergisk men får ofta ont i magen när jag ätit nötter.

Blanda direkt i en långpanna:

1 liter grynblandning
1 dl cocosflingor
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1 tsk salt (eller efter smak)

Blanda 2 dl vatten och 0,75 dl rapsolja och häll över blandningen i pannan. Rör om så att allt blir fuktat och bred ut ordentligt över hela plåten.

Ringla över 1 msk flytande honung.

Rosta i 200 graders ugnsvärme i 13 minuter.

Ta ut plåten och rör om, ringla över 1 msk honung till och låt stå i ugnen 13 minuter till.

Ta ut plåten och tillsätt 1 dl russin eller tranbär. Låt svalna och förvara sen i burk med lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar