måndag 30 juli 2012

Ugnspannkaka

Receptet nedan är lagom för en ugnsform på 22x32 cm. Annars går propotionerna lätt att anpassa för t.ex. långpannan. Dubbla receptet borde bli lagom.

3 ägg
3 dl mjöl
6 dl mjölk
½ tsk salt
140 g tärnat bacon (kan uteslutas eller ersättas med t.ex. blåbär)

Sätt ugnen på 225 grader och smörj formen med rapsolja/smör. Är det en modern sak med non-stick-beläggning behövs knappt något fett. En gammal sträv panna kan däremot kräva en rejäl klick smör för att pannkakan inte ska fastna.
Vispa äggen och lite av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa klimpfritt. Vispa ner salt och resten av mjölken.
Fördela ut bacontärningarna (blåbären) i den smorda formen och häll på smeten.
Grädda 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan pannkakan skärs i bitar.
Servera rårörda lingon till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar