tisdag 26 juni 2012

Restgryta med köttfärs

Efter midsommarhelgen låg ett paket köttfärs ( 500 g vakumförpackat) kvar i kylen och en hel del mer eller mindre ledsna grönsaker. Med lite andra stapelvaror som är bra att ha hemma blev det en god restgryta. Det som är i fetstil nedan har jag så gott som alltid hemma.
Jag stekte köttfärsen i en stor gryta på ganska hög värme, salt och peppar på. Sänkte värmen något och hade ner en hackad lök, ett par vitlöksklyftor, en bit strimlad vitkål, en hackad chilifrukt, en zuccini (skivad med osthyveln), ett litet paket kikärtor och en förpackning krossade tomater. Smakade av med salt och lite pressad citron. Chilifrukten gav bra hetta annars kunde man ha tänkt sig att röra ner en liten sked sambal olek. Rörde ner en strimlad salladslök på slutet och garnerade med färsk basilika från köksfönstret.
Serverades med lite yogurt och broccoli från frysen. Blev ca 4 portioner.

Grönsaker som ska ätas råa vill man gärna ha spänstiga och krispiga men skrynklig paprika och torra gummimorötter kan också få nytt liv om man tillagar dem. Prova dig fram. Små köttfärspaket om ca 300 gram kan vara bra att ha i platta paket i frysen eller så tar man mer bönor så blir det helt vegetariskt. Var extra noga med avsmakningen på slutet när du lagar på gehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar