lördag 20 augusti 2011

Paj med parmesan och Ruccola

Härlig paj med bra sälta, perfekt på buffébordet eller kräftskivan. Godast lite ljummen. Originalrecptet är för 6 st potionspajer för servering med löjrom och crème fraiche. Jag brukar dock grädda i en normalstor pajform.




Deg:
2½ dl vetemjöl
2 krm salt
100 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
2 ägg
3 dl mellangrädde
3 dl grovriven parmesan
100 g ruccola
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Mixa mjöl, salt och tärnat smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills det blir en deg.
Tryck ut degen i 6 portionsformar eller en stor normalstor pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda ca 10 min.
Vispa ägg och grädde. Krydda. Blanda ned grovhackad ruccola och parmesan.
Häll fyllningen i pajskalen och grädda ytterligare 15 minuter för små och 20-25 för den stora. (Ev får man sänka värmen lite när man gräddar den stora pajen)

1 kommentar:

  1. Supergod! Ska testa att göra den LCHF. Återkommer med kommentar om det senare. //CH

    SvaraRadera