onsdag 19 januari 2011

Tonfiskrisotto, 3-4 portioner

Ebb i kassan behöver man inte ha för att testa denna lilla vardagsrätt, det är dock bonuns att ingredienserna är ganska överkomliga i pris. Oväntat gott!

1 msk smör
1 tsk curry
1 gul lök, hackad
5 dl vatten
2 dl vanligt matris
1 grönsaksbuljongtärning (välj utan smakförstärkare, stavas ofta E621 i innehållförteckningen)
2 dl frysta sommargrönskaer (jag valde majs, det blev gott, men inte så färggrant.)
salt och peppar
1 brk tonfisk i vatten

Smält smöret i en traktörpanna eller stekpanna som har lock. Funkar säkert med en vanlig kastrull också. Ner med curryn i smöret och fräs löken blank.
Tillsätt vatten, buljong och ris och koka på svag värme i ca 20 min. (kolla på rispaketet)
Lägg i grönsakerna och koka 3 min till. Smaka av med salt och peppar.
Häll av tonfisken och blanda ner bitarna i riset.
För att råda bot på färglösheten garnerade jag det hela med halverade körsbärstomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar