onsdag 8 juli 2015

Avocadosallad

4 portioner som tillbehör, 2-3 som ensamrätt.

En god sallad att t.ex. servera till grillad mat eller tillsätt något proteinrikt, t.ex. ett kokt ägg per person eller riven mozzarella och du har en hel måltid. Den hungrige kan ju alltid komplettera med en brödbit.

½ kg plommontomater
1 gurka
½ rödlök
2 avokado
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
½ knippa bladpersilja
1 tsk havssalt
svartpeppar från kvarn

Skär tomater, gurka och avokado i bitar.
Skiva löken tunt.
Plocka persiljan från stjälkarna och hacka den.
Blanda allt i en stor skål.

Blanda olja och citron och häll över salladen. Blanda om försiktigt.
Precis före servering tillsätt salt och peppar och blanda igen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar