söndag 22 februari 2015

RockMammas gröna sås

En kall sås med mycket smak som passar extra bra till stekt eller grillad kyckling.
Jag gör alltid kalla såser i en generös bunke och häller upp den färdiga såsen i den skål jag vill servera i sen när såsen är klar, använd slickepott så blir det inget kvar i bunken. Det blir mer disk, men det är mycket lättare att blanda i en stor bunke och det ser trevligare ut att servera i en skål utan klet på kanterna.

250 g kvarg
1 dl fet yoghurt (t.ex. turkisk)
2 dl ruccola (ungefär en halv påse)
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

  • Blanda kvarg och yoghurt i en bunke.
  • Mixa ruccola och vitlök med stavmixer eller magic bullet. Går fort om man har bråttom men egentligen tycker jag det blir godare om man tar sig tid att hacka vitlök och ruccola fint med kniv istället.
  • Blanda ner hacket i bunken
  • Smaka av med salt om peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar