Det här är en enkel rätt men himmelskt god.
1 tärnad zucchini
1 hackad gul lök
1 hackad röd lök
2-3 hackade vitlöksklyftor (pressa eller riv om du brukar göra det annars)
½ dl olivolja
500 g krossade tomater
1 dl rött vin
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 krm vardera av salt och Cayenne-peppar (smaka av om det behövs mer)
En näve grovhackade rucola-blad
Tillbehör
Spagetti, riven parmesan och nymalen svartpeppar från kvarn.
- Förbered alla grönsaker. Löken kan man ta det man har hemma, funkar nog med bara gul och även att blanda upp med lite purjo om man skulle ha det över.
- Hetta upp oljan i en stor kastull (3 liters). Fräs löksorterna några minuter så att allt blir varmt och glansigt, inte brynt. Tillsätt zucchini-tärningarna och fräs lite till.
- Häll på tomater, vin och vatten, lägg i buljongtärningarna och salt och cayenne. Låt småkoka utan lock i ca 20 minuter. Lite vätska kommer att ånga bort och såsen blir lite simmig.
- När såsen är klar vänder man ner rucolan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar