tisdag 21 januari 2014

Granola

Ny frukostfavorit. Passar bra till naturell yoghurt med valfri fetthalt.

7 dl havregryn eller grynblandning
2 dl vetegroddar
2 dl solrosfrö
2 dl cocosflingor
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrö
½ tsk salt
200 g hasselnötter, grovhackade

1,25 dl vatten
3 msk lönnsirap

150 g torkad frukt, t.ex. tranbär eller russin

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser utom frukten i en långpanna.
  • Blanda vatten och lönnsirap och häll på. Rör om så det blir jämt fördelat och lite smuligt.
  • Rosta i ugnen 15-20 minuter. Rör om efter halva tiden.
  • Blanda i den torkade frukten och låt svalna.
  • Förvara i burk med lock.

1 kommentar:

  1. Det måste jag testa :) Verkar både nyttigt och gott!!

    Kram Madame Edith

    SvaraRadera