måndag 26 augusti 2013

Spontanwook

Det var färsk vitkål som lockade när jag var och handlade senast. Den krispiga nyskördade är något helt annat än den man köper annars. Köpte även några skivor färskt bogfläsk och tänkte att det kan bli nåt.

Lagom till 2 personer, men räcker till fler om man har ris och sallad till. Riktig snabbmat, klart på 15 minuter

några skivor färskt bogfläsk
färsk vitkål
1 gul lök
soja
salt och peppar
1 röd paprika

  • Strimla vitkål och lök.
  • Strimla paprikan för sig.
  • Strimla köttet och stek på hög värme i smör/olja så det får fin färg runtom, salta och peppra. Ta upp köttet och lägg på en tallrik.
  • Värm mer olja i grytan/pannan och lägg i vitkål och lök. Sänk värmen efter ett tag och lägg tillbaka köttet i grytan. Krydda med soja.
  • Lägg sist i paprikan och låt den bli lite varm, men inte mjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar