söndag 11 augusti 2013

Pannbiff med lök

Blev sugen på riktig mat som omväxling till allt sommarlätt. Hittade ett pannbiffrecept som jag gjorde om lite.

500 g köttfärs
1 stor gul lök
1½ msk dijonsenap
2 msk ströbröd
1 msk soja
½-1 dl grädde
1 buljongtärning (undvik sorter med smakförstärkare E621)
salt och svartpeppar
1 ägg

  • Skala löken och dela på hälften. Riv den ena halvan på grova sidan direkt ner i en bunke och strimla den andra halvan och lägg på ett fat så länge.
  • Blanda ner ströbröd, soja, senap, grädde och peppar. Salta försiktigt. (Det är salt i soja och buljongtärning)
  • Smula ner buljongtärningen och låt det hela stå några minuter så att ströbrödet suger åt sig vätska.
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Ta i köttfärsen och blanda väl. Fortsätt med ägget och blanda till en slät smet. Låt vila i 10 minuter.
  • Forma ca. 12 pannbiffar och lägg på en skärbräda. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i 2-3 omgångar på ganska hög värme så att de får fin yta på båda sidorna. Lägg över vartefter i en form som tål ugnen.
  • Stek till sist löken och fördela över biffarna i formen. Ta med ev. sky i stekpannan också.
  • Låt stå i ugnen i ca 10 minuter så att biffarna bli genomstekta. Ev. kan man späda med lite vatten i formen för att få mer sky.
Servera med kokt potatis och en sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar