söndag 6 januari 2013

Yoghurtpannacotta med limemarinerade hallon

Efterfrågat recept. Bra efterrätt om man vill förbereda dagen innan.
Blir 4 portionser, gör gärna dubbelt när du är igång :-) Ibland dekorerar jag bara med osockrade hallon.

2 gelatinblad
3 dl yoghurt, honung eller vanlij 3%
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl matlagningsgrädde 15%

250 g färska eller tinade frysta hallon
rivet ska och saft från 1 lime
2 msk florsocker
2 msk finstrimlade blad färsk basilika
basilikablad till garnerin

  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten
  • Blanda yoghurten med florsocker och vaniljsocker
    (Använd ett litermått eller bunke med pip så underlättas upphällningen sen)
  • Krama ur och smält gelatinbladen i matlagninsgrädden på svag värme
  • Blanda grädden i yoghurten och häll upp i 4 portionsglas.
  • Plast över glasen och ställ kallt i minst 2 timmar.
  • Blanda limesaft, skal och florsocker.
  • Häll marinaden över hallonen och blanda försiktigt i basilikan.
  • Vi servering, toppa pannacottan med hallon och garnera med basilikablad

1 kommentar:

  1. Hej Jag heter John från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som. Look Amazing!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera