söndag 6 januari 2013

Yoghurtpannacotta med limemarinerade hallon

Efterfrågat recept. Bra efterrätt om man vill förbereda dagen innan.
Blir 4 portionser, gör gärna dubbelt när du är igång :-) Ibland dekorerar jag bara med osockrade hallon.

2 gelatinblad
3 dl yoghurt, honung eller vanlij 3%
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl matlagningsgrädde 15%

250 g färska eller tinade frysta hallon
rivet ska och saft från 1 lime
2 msk florsocker
2 msk finstrimlade blad färsk basilika
basilikablad till garnerin

  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten
  • Blanda yoghurten med florsocker och vaniljsocker
    (Använd ett litermått eller bunke med pip så underlättas upphällningen sen)
  • Krama ur och smält gelatinbladen i matlagninsgrädden på svag värme
  • Blanda grädden i yoghurten och häll upp i 4 portionsglas.
  • Plast över glasen och ställ kallt i minst 2 timmar.
  • Blanda limesaft, skal och florsocker.
  • Häll marinaden över hallonen och blanda försiktigt i basilikan.
  • Vi servering, toppa pannacottan med hallon och garnera med basilikablad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar