Blir 4 portionser, gör gärna dubbelt när du är igång :-) Ibland dekorerar jag bara med osockrade hallon.
2 gelatinblad
3 dl yoghurt, honung eller vanlij 3%
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl matlagningsgrädde 15%
250 g färska eller tinade frysta hallon
rivet ska och saft från 1 lime
2 msk florsocker
2 msk finstrimlade blad färsk basilika
basilikablad till garnerin
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten
- Blanda yoghurten med florsocker och vaniljsocker
(Använd ett litermått eller bunke med pip så underlättas upphällningen sen) - Krama ur och smält gelatinbladen i matlagninsgrädden på svag värme
- Blanda grädden i yoghurten och häll upp i 4 portionsglas.
- Plast över glasen och ställ kallt i minst 2 timmar.
- Blanda limesaft, skal och florsocker.
- Häll marinaden över hallonen och blanda försiktigt i basilikan.
- Vi servering, toppa pannacottan med hallon och garnera med basilikablad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar