9 st lasagneplattor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt t ex spansk peppar
1 röd paprika
1 zucchini
1 aubergine
3 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
2 msk finhackad färsk rosmarin
2 burkar ricottaost (à 250 g)
3 dl riven ost
3 msk olivolja
2 tsk salt
nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200°C.
Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin och tärna paprikan.
- Tärna zucchini och aubergine.
- Fräs grönsakerna i en kastrull/stekpanna i olja ca 5 minuter. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare någon minut.
- Tillsätt krossade tomater och rosmarin. Låt grönsaksröran koka ihop ca 15 minuter. Krydda med tsk salt och peppar.
- Varva grönsaksröra, ricotta och lasagneplattor i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm, för 4 portioner). Avsluta med röra och riven ost på toppen.
- Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt stå ca 10 minuter före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar