torsdag 19 juli 2012

Sommarfräsch potatissallad

Nypotatis är ju jättegod att äta kokt precis som den är, kall eller varm, men ibland kan det vara kul med lite omväxling. De traditionella varianterna potatisgratäng och mos funkar ju inte så bra på den vattenrika sommarknölen.

8 hg nypotatis
100 g sockerärtor
1 knippa rädisor
1 rödlök

Dressing:
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja eller rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl hackad persilja

Skölj och snoppa ärtorna.
Skrapa potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten, tar ca 16 minuter från uppkok. Lägg i sockerärtorna på slutet när det är 2-3 minuter kvar och låt dem koka med.
Skala och strimla eller grovhacka löken.
Skölj, och dela rädisorna i halvor eller i klyftor om de är stora.
Skölj och hacka persiljan.
Blanda ingredienserna till dressingen i en stor skål och lägg i lök, rädisor och persilja.
Ånga av potatisen och dela i halvor eller fler bitar om potatisarna är stora. Blande ner i skålen.

Tips: Låt sköljda grönsaker rinna av och torka innan du blandar i sallad. Använd gärna en ren kökshandduk. Funkar även med hushållspapper. Behöver du dela potatisarna kan även dom behöva stjälpas upp och ligga och svalna en stund, annars bränner man fingrarna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar