söndag 20 maj 2012

Rabarberpaj

Nu är det rabarbertider och jag tror inte att de har varit så fina som i år någonsin. Idag skördade jag ett 10-tal stjälkar och gjorde en smulpaj. Inte lätt att skriva recept, eftersom jag gör lite på känn. Här är ett försök iallafall.



Sätt ugnen på 225 grader och smörj en normalstor ugnsform.

Ansa och skölj rabarberna (10 tumtjocka stjälkar) och skär dem i små bitar. lägg i formen och strö på 2 tsk potatismjöl och ½ dl socker.
Blanda 1 dl vetemjöl, 1 dl havregryn och ½ dl socker i en bunke.
Finfördela ca 50 gr smör i blandningen till en smulig massa som läggs ovanpå rabarberna.
Tryck till lite och grädda i ca 25 min.
Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar