söndag 11 mars 2012

Müsli 2.0

Har det senaste halvåret regelbundet gjort egen müssli. Så mycket godare än färdigköpt. Intas med fördel till krämig mild yogurt som kryddas med kanel. Detta receptet är en utveckling av det förra som jag publicerade. Satsen är mindre och är lättare att rosta jämnt i en långpanna.

 
1 liter Grynblandning (paketet innehåller 2 liter, räcker alltså till 2 gånger precis)
1 dl kokosflingor
1 dl pecannötter eller hasselnötter
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
2 dl vatten
3/4 dl rapsolja (Gärna från Gunnarshögs gård)
½ dl flytande honung
1 dl torkade tranbär

 
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
  • Blanda vatten och olja för sig och blanda sen ner detta i den stora bunken under omrörning
  • Bred ut i en långpanna och ringla över honungen
  • Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter. Bland om ett par gånger under tiden
  • Låt svalna i pannan och blanda i tranbären.
  • Förvara i burk med lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar