Tips! Väg alltid mjöl istället för att mäta, mycket enklare att få rätt mängd. 1 dl vetemjöl väger 60 gram. I detta recept ställer man den tomma bunken på vågen innan man slår på den, då ställer sig skalan på 0 och sen är det bara att fylla på med mjöl direkt från påsen tills vågen visar 240.
4 dl vetemjöl (240 g)
1 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
75 g smör
2 dl filmjölk eller mjölk
10 sötmandlar
2 msk pärlsocker
- Sätt ugnen på 200 grader
- Hacka mandlarna till garneringen
- smörj (och bröa) en rund kakform med löstagbar botten
- Blanda alla torra ingredienser och finfördela sen smöret i blandningen
- Tillsätt filen(mjölken) och rör snabbt ihop smeten, överarbeta inte.
- Häll/platta ut smeten i formen och strö över den hackade mandel och pärlsockret.
- Grädda ca 25-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar