Sommartid har jag varierat med fil eller yogurt och hemgjord müsli. Det är ingen asketisk variant utan innehåller både lite socker och frukt och är jättegod, verkligen värd besväret.
1½ dl socker (vanligt eller råsocker)
4 dl vatten
1 dl rapsolja
175 g hasselnötter (eller andra nötter)
150 g torkade tranbär (russin eller annan favorit funkar säkert också)
- Blanda gryn och socker i en rymlig bunke.
- Blande vatten och olja och stänk vätskan över grynblandningen så att fukten fördelas jämt. Rör om med en slev eller "knåda" med fingrarna.
- Hacka hasselnötterna grovt och blanda ner dem.
- Bred ut blandingen på ett bakplåtspapper i en långpanna.
- Rosta müslin i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Rör om i plåten några gånger under tiden så att det blir jämt rostat och inte bränns.
- Tag ut müslin och låt kallna. Blande i frukten. Förvaras torrt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar