Den här fiskrätten lärde jag mig redan i skolköket så det är *host* ganska många år sen....
400 g torsk eller sej
vetemjöl
smör
1 tsk curry
½ tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 msk vatten
3 tomater
2 ägg
persilja
Hårdkoka äggen.
Skålla* tomaterna, ta av skalet och hacka dem grovt.
Skär fisken i bitar om den är tinad (blir bäst) eller i skivor om den fortfarande är halvfryst. Torka av fiskbitarna med hushållspapper.
Strö ut några matskedar vetemjöl på en tallrik och vänd runt fiskbitarna i mjölet.
Fräs smör, curry och paprikapulver i en stekpanna
Lägg i fisken och sänk värmen lite, vänd bitarna efter ett par minuter.
Späd med vatten och lägg i tomathacket. Lägg på locket och låt puttra tills fisken är klar. Går på några minuter om den är tinad.
Skala och hacka äggen och strö på.
Toppa med hackad persilja
*skålla = skär ett litet kryss i varje tomat och lägg dem sedan i en skål. Häll på kokande vatten. Efter nån minut släpper skalet lätt och kan tas bort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar