söndag 9 januari 2011

Morotsbearnaise

Låter ju inte riktigt klokt, men det var gott faktiskt. Jag provade den till helstekt fläskfilé och klyftpotatis, annars finns ett helt koncept på ICA/buffé där receptet hittades.

4 morötter (ca 400 g)
5 - 7 färska dragonkvistar
1/2 dl vitvinsvinäger
75 g rumsvarmt smör
salt och peppar

Skala och skär morötter i cm–stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Repa färska dragonkvistar. Spara bladen och lägg stjälkarna i en liten kastrull. Häll på vitvinsvinäger. Låt koka ihop tills hälften av vinägern återstår. Ta bort kvistarna. Häll av morötterna och mixa till en helt slät puré med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt vinägern, dragonbladen och rumsvarmt smör i klickar. Mixa lite till. Smaka av med salt och peppar. Täck över så att den inte svalnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar