torsdag 6 maj 2010

Tonfiskröra till bakad potatis

Är tänkt som tillbehör till bakad potatis, men funkar nog till en pastarest, på en macka eller en grönsallad.

Blanda:
½ dl majonäs
½ dl gräddfil eller matyoghurt eller creme fraiche
½ dl hackad gurka
½ hackad rödlök
1 msk senap
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 burk tonfisk

Räcker till 2-3 personer.

Bakad potatis
Baka en bakpotatis eller två stora vanliga potatisar per person.
Tvätta potatisarna och skär ett kryss på ovansidan.
Ställ dem direkt på ugnsgallret i mitten på ugnen. 225 grader ungnsvärme. Svårt att säga hur lång tid det tar, känn efter med en sticka och räkna med en minst en timme.
Servera potatisarna med salt och smör och lägg röran bredvid. Garnera görna röran med en gurkskiva, basilikablad eller vad man nu råkar ha hemma så ser det festligare ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar