söndag 16 maj 2010

Risotto 4-8 personer

God att äta som ensamrätt t.ex. men kokt broccoli men kan också serveras som tillbehör till kött/kyckling/fisk.

4 dl arborioris
1 gul lök 2 msk olivolja
(½ pkt saffran om man vill)
2 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
8 dl vatten
2 krm nymalen svartpeppar
2 dl riven parmesan

Skala och finhacka löken.
Frös lök och ris i olivolja ca 3 min.
Tillsätt vin (och saffran)
Lös buljongtärningarna i kokande vatten till buljong.
Späd risotton med lite buljong i taget under omrörning.
Koka ca 20 min, ev utan lock.
Smaka av med peppar.
Rör ner parmesanen

1 kommentar:

  1. Jag läste en bok om italiensk matlagning (Bill Buford "Hett") och har blivit riktigt sugen på att göra en riktig risotto. Det här ska provas!

    SvaraRadera