söndag 14 mars 2010

Marinerade fläskkotletter med rotsaker

8 jämnstora fläskkotletter (går bra att ta kycklingfiléer också eller hälften av var)

Marinad
1½ dl olja
3/4 dl soja
1 tsk grovmalen svarpeppar
4 krossade vitlöksklyftor
2 msk vinäger
1 msk socker
½ tsk salt

Strimlade rotsaker, ca 2 liter eller en lagom bädd som fyller ugnens långpanna.
potatis, morot, kålrot, palsternacka, rotselleri. Välj dina favoriter.

Blanda till marinaden i dubbla fryspåsar och lägg ner köttbitarna. Marinera i kylskåpet i några timmar eller över natten.

Strimla rotsakerna på grova rivskivan i matberedaren och bred ut i en långpanna. Lägg kotletterna ovanpå och häll över marinaden.

Tillaga i ugnen, 225 grader i 30 minuter. Vänd kotletterna efter halva tiden.

1 kommentar: