lördag 16 januari 2010

Räkor i kryddhet sås

Detta recept kommer här på begäran från sonen. Räcker till 3 personer ungefär

1 kg oskalade räkor (eller motsvarande mängd skalade vad nu det kan bli, 400 g?)
2 msk olja
2 msk curry
3 hackade vitlöksklyftor
1 hackad lök
2 paprikor (valfri färg)
1 burk krossade tomater
3 msk chilisås
2 dl crème fraiche
ev. kajennpeppar
½ tsk salt

Rensa räkorna.
Värm oljan i en panna.
Tillsätt curry, vilök och räkor.
Rör om på inte för stark värme en stund så att räkorna blir inkryddade och glansiga. Ta sedan upp och lägg räkorna på ett fat.
Fräs lök och stimlade paprikor i det som är kvar av den kryddiga oljan.
Tillsätt tomater och chilisås och sjud det hela i ca 10 minuter.
Blanda i crème fraichen .Sjud några minuter till.
Lägg tillbaka räkorna och ev. avrunnen olja.
Smaka av och tillsätt ev salt och kajennpeppar.
Ta pannan från värmen eftersom räkorna blir sega om de får koka för länge.
Servera med ris eller bara ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar