lördag 9 januari 2010

Ingegärds köttfärspaj

Pajdeg:
150 gr smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
300 g köttfärs
1 lök
50 g rökt skinka
½ dl tomatpuré
1 vitlöksklyfta (eller fler)
salt, peppar, oregano
2 dl buljong
soja

2 ägg
1 dl grädde
riven ost

1. Gör pajdegen (perfekt i matberedare) och klä en pajform. Förgrädda i 225 grader 10-15 minuter.


2. Fräs köttfärsen. Salta och peppra. Lägg i hackad lök och hackad skinka. Rör i tomatpuré och buljong. Krydda med vitlök, oregano och soja. Låt det hela småkoka ca 30 minuter.

3. Fyll det förgräddade pajskalet med köttfärsröran. Vispa ägg och grädde och häll över. Strö på riven ost. Grädda pajen i 200 grader 20-25 minuter.

Dubbla satsen och det blir perfekt för långpannan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar